За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Европейски музикален форум online на 05.06.2020: “Климатичните промени – музиката като двигател на промяна” с Мария Габриел (ЕК) и Мохамед Джауад (Бахрейн)

След отмяната на провеждането на Европейския музикален форум 2020 във връзка с пандемията COVID 19, Европейският музикален съвет, чийто член е БМА, взе решение да организира серия от онлайн събития, в които да участват музиканти, хора, които се занимават със създаването на политики в сферата на културата, и еко експерти, които да дискутират как и с какво музиката може да допринесе за защитата на околната среда. 

И докато кризата покрай пандемията COVID 19 оказва огромен натистк върху музикалния сектор като цяло, става все по-ясно, че преди всичко трябва да насочим вниманието си към промените в околната среда. Онлайн дискусиите на Европейския музикален форум ще търси секторите, които могат да бъдат по-приятелски настроени към околната среда, как музиката може да подпомогне информираността на хората относно климатичните промени и нуждата от действия, за да бъдат намалени вредните последствия от човешката дейност, както и по какъв начин музиката може да подкрепи усилията на еко активистите така, че да постигнем по-високо ниво на разбиране от страна на политиците и включването на темата в дневния им ред. 

Първото от онлайн събитията на Европейския музикален форум 2020 ще се състои на 5 юни 2020 – Световния ден за защита на околната среда под знака на Beethoven Pastoral Project, посветен на Симфония 6 “Пасторална” на великия композитор и неговото отношение към Природата. Това ще ни напомни, че в защитата на околната среда и глобална устойчивост е ключът към бъдещето на нашите общества. Дискусията ще събере заедно музиканти, еко експерти и политици от Европейския съюз в дебат за условията, при които могат да се осъществяват срещите между музикантите и тяхната публика с грижа за Природата и как различните музикални събития могат да привлекат нова публика чрез подобен подход. 

Дискусията на 5 юни 2020 от 12.30 до 13.30 е под мотото “Климатичните промени – музиката като двигател на промяна”. В нея ще участват Мария Габриел – еврокомисар с ресор Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, Мохамед Джауад (Бахрейн) – музикант, активист екология и човешки права, Сабине Ферхайен – депутат в Европейския парламент, председател на Комитета за култура и образование на ЕП от ЕНП, бивш кмет на град Аахен, Германия, Дариуш Дарек – музикант, DJ, географ, културен мениджър, еко активист. Модератор на дискусията ще бъде Хелен Трюпел – бивш депутат в Европейския парламент от Зелените.

Участието в събитието не изисква предварителна регистрация.
Повече за участниците в дискусията вижте тук

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg