За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА с национален щанд на JazzAhead!2024 за четвърта поредна година

За четвърта поредна година Българска музикална асоциация организира щанд на световното изложение за джаз и импровизационна музика JazzAhead!, което се проведе в Бремен, Германия между 11 и 13 април

17 делегата представиха общо 20 музикални проекта както на едни от най-утвърдените наши джаз музиканти, така и на млади, току що изгряващи звезди. Петте фестивала, включени в тазгодишния дигитален каталог на БМА, бяха A to Jazz, Bansko Jazz Fest, Plovdiv Jazz Fest, Sofia Live Fest и SoAlive Music Conference. 

За първи път в историята на изложението беше селектирана за участие и българска група. Clavexperience свириха като част от клубната програма на събитието на 12 април в Kellerei – Bremer Ratskeller Weinhandel, Бремен, Германия. Димитър Горчаков (пиано), Павел Терзийски (вокал) и Александър Деянов – SkilleR (бийтбокс) се събират под името Clavexperience, създавайки съвременен джаз, като го смесват с електронна музика и бийтбокс. В голяма част от творчеството си разчитат на импровизацията, а музиката им е едновременно завладяваща и иновативна.

Групата изпълни три сета пред многобройната публика, която се събра да ги слуша в клуба към една от най-старите винарни в града. Включването на група от Балканите за първи път в клубната програма на изложението е сигурен знак за протегнатата ръка от страна на организаторите към преодоляване на географската дискриминация в подобен тип събития – кауза, за която БМА работи отдавна. 

Представителният каталог на БМА за JazzAhead! можете да видите ТУК

JazzAhead! е ежегодно професионално музикално събитие в сферата на джаза от 2006 г. насам, което се провежда в Бремен, Германия и включва търговско изложение, конференция и шоукейс фестивал с участници от Европа и страните отвъд океана. Форумът събира и среща над 2000 професионални участници, между които артисти, букъри, фестивали, мениджъри, лейбъли, агенции, издатели, дистрибутори, медии и други.

Щандът на БМА на изложението JazzAhead! се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg