За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА с писмо до Народното събрание, MK и МФ за спешни мерки в подкрепа на музикалния сектор

БМА е сред близо 30-те организации от културния сектор, които се обърнаха с писмо към министър Боил Банов с копие до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и до председателя на Сдружението на общините Силвия Георгиева. В писмото се изисква изработване на механизъм за подпомагане и компенсиране на културните организации и творците на свободна практика, които не са обвързани на щат с държавните и общинските културни институции.  

Българска музикална асоциация внесе още вчера – 17.03.2020 – отделно писмо до министър Банов с копие до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов с категорично настояване за спешно въвеждане на конкретни мерки за подпомагане на музикалния сектор в България, компенсиране на културните организации и музикантите артист – изпълнители на свободна практика.  

Извънредната ситуация, свързана с разпространението на COVID 19, е безпрецедентна в световен мащаб. Като член на Европейския музикален съвет БМА участва и в проучването за вече нанесените и очакваните до края на годината щети в музикалния сектор с цел подпомагането на музикантите от независимия сектор на европейско ниво.  

Вижте  пълния текст на внесеното от БМА писмо в Народното събрание, Министерския съвет, Министерство на културата и Министерство на финансите на Република България. 

 

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg