За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9

Управителен съвет

Антони Дончев

Председател

Пианист, композитор и диригент, той учи в СМУ “Л. Пипков” и следва в Консерваторията в София. Свързва музикалния си път с джаза още от 80-те години на 20 век с емблематичните джаз квартет “Фокус” и дуо “Акустична версия”. Работи с Милчо Левиев, Христо Йоцов, Ялдъз Ибрахимова. Свири на най-престижните фестивални джаз сцени в Европа. Пише театрална музика в България и Германия, както и TV и филмова музика (“Улицата”, “Бягащи кучета”, “Любовното лято на един льохман”). Преподавател е в НМА “Проф. Панчо Владигеров” – катедра “Поп и джаз изкуство”. От 2010 насам е диригент на Биг бенда на БНР.

Калин Вельов

Заместник-председател

Перкусионист, чийто интереси в кариерата му са съсредоточени изцяло в латино музиката, той учи в СМУ “Л. Пипков” и в Консерваторията в Ротердам, където специализира латино и работи с най-известните холандски имена в жанра. Концертира в Европа и Азия. Създател е на първата у нас латино формация ТУМБАИТО, която изпълнява 100% танцувална салса, както и на Pendara Ethno Project, в който по негова покана се включва и Нина Николина и на Amazonia Dance Project, както и на редица свои самостоятелни авторски проекти. Калин Вельов е сред музикантите – учредители на БМА през 2012.

Димитър Христов

Член на УС

Композитор, инструменталист, хоров и оркестров диригент, пътят му е свързан с българския фолклор от 7-годишен. Завършва СМУ “Филип Кутев” в Котел с тамбура, след това АМТИИ Пловдив с тамбура и дирижиране: хорово, оркестрово, народни състави. През 2014 специализира и в Московския педагогически институт “Михаил М. Иполитов – Иванов”.
Кариерата му е свързана с ФА “Тракия”, ансамбъл “Пирин” и с Оркестъра за народна музика на БНР. Пише вокално-инструментална, танцова, театрална и филмова музика. Един от основателите на етно групата “БУЛГАРА”.

Димитър Кърнев

Член на УС

Китарист, композитор и фронтмен на групата D2, той e сред най-успешните музиканти на рок сцената у нас. Започва кариерата си в група “Импулс”, след това за кратко е в “Сленг” и гост музикант в проекти на Ани Лозанова и Дони и Момчил.
През 1999 основава D2 като композитор, китарист и мениджър на групата. Д. Кърнев е създател на проекта “Рок междучасие”, чиято цел е да открива и подпомага млади талантливи рок музиканти в училищата в цяла България.

Мила Георгиева

Член на УС

Музикант, мениджър на артисти и предприемач в областта на градската култура. Завършва НМУ “Л. Пипков” със специалност пиано. Учи Масови комуникации, Връзки с обществеността и Мениджмънт и продуцентство в музикалните изкуства в НБУ. През 2010-2012 е Head of Talent management за България на Central European Media Enterprises (CME). Мила Георгиева има интереси и в сферата на правата на артистите и законодателството за култура и медии.

Борис Кучков

Член на УС

Завършва СМУ “Добрин Петков” в Пловдив с класическо пеене в класа на доц. Елена Балджиева. Специализира при маестро Стоян Косьов и в майсторските класове на Маргарита Лилова и Калуди Калудов. От 2000 г. работи в Държавна опера Пловдив като артист – хорист и солист тенор.
В репертоара му са опери от Верди, Пучини, Бизе, Моцарт и оперети на Щраус, Офенбах, Васерман, А. Карастоянов, П. Владигеров. Гастролира в Европа и САЩ.

Пейо Пеев

Член на УС

Започва да свири на гъдулка в Детско-юношеския ансамбъл “Загорче”. Учи в СМУ “Филип Кутев” Котел и АМТИИ в Пловдив. Началото на професионалната му кариера е в ДА “Филип Кутев”, продължава в танцовото шоу “Riverdance”, а от 2000 е солист в Оркестъра за народна музика на БНР. Двукратен носител на приза “Златната гъдулка” , П. Пеев участва в проекти с Теодосий Спасов, Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов и др. Концертира в Европа, САЩ, Япония, Хонг Конг.

Иван Неделев

Член на УС

Китарист с подчертан интерес към фънка и ретро колите, той избира да се занимава с арт мениджмънт в областтта на музиката и с организацията на музикални събития от различен ранг в цялата страна. По негова идея, организационни умения и ресурси бяха осъществени големи проекти като Капана фест 1, 2 и 3, фестивалът Transfiguration 2015, серия концерти в Пловдив, София, Стара Загора и др. Мениджър е на емблематичното Bee Bop Cafe в сърцето на Пловдив.

Пеньо Пирозов

Член на УС

Завършива ДМА”Панчо Владигеров” със специалност оперно пеене. Кариерата му е свързана с Националния музикален театър “Стефан Македонски” като солист-артист тенор. Работи с проф. Светозар Донев и Руслан Райчев. Специализира в Залцбург при проф. Борис Баков. Разнообразният му репертоар включва оперети от Щраус, Офенбах, Лехар, Калман, опери и други музикално-сценични произведения от Моцарт, Верди, Росини, Пучини.

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9