За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Управителен съвет

Христо Йоцов

Председател

Един от най-креативните музиканти на джаз сцената у нас, той учи в СМУ “Л. Пипков” и следва в Консерваторията в София в класа на проф. Добри Палиев. Христо Йоцов е автор на творби и аранжименти за джаз формации, биг бенд, симфонична, филмова и театрална музика. Работи с Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Симеон Щерев, “Акустична версия” с Антони Дончев. Между 1982 и 1989 е барабанист и аранжор на Биг бенда на БНР. От 1989 води клас по ударни инструменти, професор е в отдел “Поп и джаз” в НМА “Панчо Владигеров”, продължава да открива млади джаз таланти.

Мила Георгиева

Заместник – председател

Музикант, мениджър на артисти и предприемач в областта на градската култура. Завършва НМУ “Л. Пипков” със специалност пиано. Изучава Масови комуникации, връзки с обществеността, мениджмънт и продуцентство в музикалните изкуства в НБУ. През 2010-2012 е Head of Talent management за България на Central European Media Enterprises (CME). Мила Георгиева има интереси и в сферата на правата на артистите и законодателството за култура и медии. Мениджър международни отношения на фондация “A to Z”. Представител на БМА в международния проект за балканска музика “MOST”.

Димитър Христов

Член на УС

Композитор, инструменталист, хоров и оркестров диригент, пътят му е свързан с българския фолклор от 7-годишен. Завършва СМУ “Филип Кутев” в Котел с тамбура, след това АМТИИ Пловдив с тамбура и дирижиране: хорово, оркестрово, народни състави. През 2014 специализира и в Московския педагогически институт “Михаил М. Иполитов – Иванов”. Кариерата му е свързана с ФА “Тракия”, ансамбъл “Пирин” и с Оркестъра за народна музика на БНР, чийто диригент е от 2011. Пише вокално-инструментална, танцова, театрална и филмова музика. Един от основателите на етно групата “БУЛГАРА”.

Венцислав Мицов

Член на УС

Композитор, пианист и преподавател във Факултета по изкуствата, катедра „Музика“ в ЮЗУ „Н.Рилски“ –  Благоевград. Редактор в ресор „Култура“ на сайта „Offnews.bg”. Понастоящем д-р Венцислав Мицов е втори мандат член на Творческия съвет на Столична програма “Култура”. Автор е на камерна, симфонична музика, музикално-сценични творби и поп аранжименти, филмова и театрална музика, кейбордист на група „Хиподил“. През 2020 защитава дисертационен труд на тема „Контракултурните музикални публики в България през 80-те и 90-те години на ХХ век: създаване  и характеристики“.

Марина Василева

Член на УС

Завършва международни икономически отношения с профил „Международен бизнес и мениджмънт”. Музикален мениджър с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт. Член на УС на Брас Асоциация, координатор международна дейност, маркетинг и комуникации на BrazzViliDJ, The essential FUNK trombone, Old School Trombone, „Среща с деди Йожи”, В.А. Combo и др. Част е от работните групи на независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на COVID кризата и за създаване на регистър за свободните артисти.

Богдан Томов

Член на УС

Поп певец и композитор с дългогодишна успешна кариера. Завършва Естрадния отдел на БДК в класа на Ангел Заберски през 1983. Като  изпълнител е носител на многобройни награди от международни и национални конкурси. Работи в колаборации с известни български групи и изпълнители като Щурците, Тангра, братя Аргирови, ФСБ. Водещ на телевизионните предавания “Лабиринт” и “Пресечна точка”, както и на младежкия конкурс за певци на “Златният Орфей”. Сред популярните му песни са “А сега на къде”, “Просто съпруг”, “Студентско лято”, “Ще се моля”.

Александър Обретенов

Член на УС

Александър Обретенов е роден в София 1978 година. Свири на бас китара от 15 годишен, а малко след като навършва 20 става част от най-популярната българска група D2, с която работи и до днес. Александър е носител на десетки музикални награди, участва в стотици концерти и фестивали в България и чужбина, (откривал за групи като Bon Jovi, Aerosmith, Guns ‘N Roses, и много други). Работи като студиен музикант и е част от концертните формации на Графа и Любо Киров. Води собствено радио шоу по “Tangra Mega Rock”.

Борис Кучков

Член на УС

Завършва СМУ “Добрин Петков” в Пловдив с класическо пеене в класа на доц. Елена Балджиева. Специализира при маестро Стоян Косьов и в майсторските класове на Маргарита Лилова и Калуди Калудов. От 2000 работи в Държавна опера Пловдив като артист – хорист и солист тенор. Пее в опери от Дж. Верди, Дж. Пучини, Ж. Бизе, В.А.Моцарт и оперети от Йохан Щраус, Ж. Офенбах, А. Карастоянов, П. Владигеров и др. Има значителен опит в синдикалната дейност в музикално-сценичните изкуства.

Антоанела Петрова

Член на УС

Джаз певица, арт мениджър и продуцент, животът й е свързан с музиката от дете. Свири на флейта, учи пеене и актьорско майсторство, участва в различни младежки артистични проекти. От 2008 насам работи в съвместни проекти със Страцимир Павлов, Валери Ценков и Нейчо Петров – Реджи. С „Арт-е-факт“ има над 20 проекта с различни джаз формации и класически оркестри, два от които са авторски. Антоанела Петрова e солист в мюзикълите на Държавна опера Варна “Тримата мускетари” и “Зоро”.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg