За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9

БМА на световното музикално изложение WOMEX 2018

БМА прави своите първи крачки в активизирането на международна дейност, свързана с представянето на качествената съвременна българска музика на световните музикални форуми. За първи път Асоциацията ще има свой щанд, представящ страната ни чрез нашата музика, на Световното музикално изложение WOMEX между 24 и 28 октомври 2018 в Лас Палмас, Гранд Канария, Испания.  

Международното музикално изложение WOMEX е най-голямата среща на музиканти в света и най-значимата конференция на глобалната музикална сцена. Срещата включва конферентна програма, търговско изложение, филмова програма и шоукейс фестивал. През 2018 WOMEX ще събере над 2500 професионалисти от над 90 страни като за пореден път ще се превърне в най-голямата музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят. Жанровият спектър на изложението включва от ъндърграунд през етно в неговото безкрайно многообразие от местни култури, ърбън и електронен звук и комбинациите им до джаз и класическа музика. 7 сцени, над 700 изложители, 80 лектори, филми, концерт за откриването на събитието и церемония с награди на закриването са основните акценти в програмата на WOMEX 2018.

Управителният съвет на БМА кани членовете на Асоциацията за участие на щанда ни на изложението, за да представим днешната българска музика на високото ниво, съответстващо на международния форум. Договорени са преференциални цени регистрация за участниците от България в размер на 285 евро на човек. Всички разходи за пътуването и настаняването са за сметка на пътуващите.

Критериите за участие са следните:

  • Проектите трябва да са създадени през 2017 и 2018 година;
  • Да са в съответните на WOMEX музикални жанрове, изброени по-горе;
  • В изложението могат да участват не повече от двама души на проект / организация.
  • Краен срок за кандидатстване: 12  август 2018 включително.

Постъпилите кандидатури ще бъдат разгледани на специално заседание на Управителния съвет на БМА. Одобрените от УС и регистрирани на WOMEX участници са задължени в срок до 10.09.2018 да предоставят на БМА необходимите качествени информационни материали, за да бъдат включени своевременно в общия каталог на националния ни щанд.

Официалната програма на Международното музикално изложение WOMEX вижте на: https://www.womex.com/programme/overview

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
X