За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Журито на WOMEX 2021: Седемте самураи  

Вече е известен съставът на журито, което ще оценява кандидатурите за двете програми на WOMEX 2021: showcase и конферентна, както и името на куратора на клубната програма. Организаторите на 27-то издание на престижното музикално събитие отново са събрали интересни и ценни специалисти от музикалната индустрия, които ще се превъплътят в Седемте самураи (5 + 2) – както по традиция е известно журито. Мисията им е изразена от Антонио Гимараиш (Португалия) така: “Дълбоко вярвам, че музиката е едновременно път и възможност за диалог между хората. Тя ни учи да слушаме, да уважаваме и ценим баланса и разнообразието, да разбираме хармонията и да творим и работим в екип.” 

Петима от Седемте самураи ще оценяват кандидатурите на музикалните проекти и артист-изпълнителите от България за участие в showcase програмата на WOMEX 2021. От все сърце се надяваме, че няма да се колебаете да участвате в предварителната селекция на музикантите от цялата необятна world music галактика. Предвид специфичната обстановка, наложена от COVID пандемията, възможността след толкова голямо прекъсване да предложим най-новото и интересното на българската етно / world музикална сцена от изминалата година става още по-ценна. Напомняме Ви, че крайният срок за подаването на кандидатури е 16.04.2021

SHOWCASE програма 
Кери Кларк (Канада)
Кери навлиза в света на независимата музика преди 34 години покрай работата си в местно радио. Тя е артистичен директор на прочутия летен Calgari Folk Music Festival, който е с 42-годишна история, и на програмата на зимния фестивален отговор Block Heater Festival. Кери е съосновател на един от най-известните музикални фестивали на Африка KigaliUp в Руанда. Продуцент е на седмичните музикалните програми на  CJSW – независимата радиостанция на Университета в Калгари и неговия кампус и на CKUA – независимата радио мрежа на щата Албърта в Канада.

Чарли Кройманс (Холандия)
Чарли работи в медиите вече повече от 30 години. Тя е музиколог, журналист на свободна практика, радио / подкаст водещ, редактор и консултант по програми за финансиране. След като живее известно време в Бразилия и Индонезия, Чарли Кройманс се установява в Холандия, където е водещ на независимо еклектично шоу Radio Wira Wiri в Mixcloud. От 2016 насам е панелист в Trans Global World Music Chart.

Антонио Гимараиш (Португалия) 
Представителят на домакините през 2021 в журито през годините е основател на различни музикални бизнес проекти, включително звукозаписно студио, компания за сценично осветление и озвучаване, независим лейбъл, както и на една от първите независими музикални агенции в страната. В момента той е собственик и главен мениджър на AMG Music, чрез която популяризира португалската музика, събития и проекти, компании и артисти пред международна публика. 

Тод Пъкхабър (САЩ)
След две десетилетия начело на музикалния фестивал SXSW, Тод се отправя към други приключения докато се наслаждава на спокойна обстановка в Кънтри Хил, Тексас, в търсене на новата страхотна песен, която ще разтърси ефира и ще ободри душата …  

Луис Робинсън (Великобритания)
Той е основател на Mais Um – един от най-добрите бутикови лейбъли на Обединеното кралство според в. “Гардиън”, чийто открития с Minyo Crusaders, Kiko Dinucci, Elza Soares, Howie Lee, Dona Onete, наред с други утвърдени имена. През годините Люис е бил продуцент на различни успешни музикални компилации и чест гост в ефира на радио ВВС, както и водещ на шоу програми по радиостанциите WorldwideFM and Soho Radio.  

КОНФЕРЕНТНА програма
Ана Родригес (Мексико)
Ана е музикален мениджър с опит в комуникацията, финансите и бизнес управлението. Тя представлява мексиканската джаз-рок група Troker, съпредседател е на Международния форум за музикални мениджъри (IMMF) и главен изпълнителен директор на Relatable – агенция за стратегически анализ, която ръководи инициативата Music Mexico COVID-19, работеща в три основни направления: информация, оценка и подпомагане.

Амани Семаан (Ливан / Франция)
Амани работи в Париж, съосновател и директор на Beirut & Beyond – ливанска организация, която промотира независима музика от Близкия Изток и Северна Африка чрез шоукейс фестивал, професионални програми и европейски турнета. Амани е и филмов продуцент и кастинг директор за международни телевизионни шоу програми като The Voice of Arabia (аналогичния на “Гласът на България” формат). 

КЛУБНА програма  – куратор
Хуан Ортис де Салдумбиде (Колумбия / Швеция)
Той е съосновател и партньор в M3 Music – мениджмънт компанията зад световния успех на артист – изпълнители на латино алтернатив и електронна музика като Bomba Estéreo и Mitú. Преди 3 години Хуан се мести в Швеция. В момента е мениджър бизнес развитие в WARM Music и консултант, свързващ скандинавските и латино музикални пазари. 

Седемте самураи в журито на WOMEX 2021 влагат своята страст към world музиката и високи стандартни на професионализъм. Нека не забравяме, че самият факт, че специалисти от подобен ранг ще чуят и оценят български проекти вече е значителна крачка напред в популяризирането на нашата музика. Надяваме се, че ще имаме възможност за трети път да направим и официален национален щанд и каталог на България в Порто, Португалия. Пожелаваме успех на всички кандидатстващи колеги! 

Подробна информация за начина за кандидатстване прочетете тук

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg