За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

“Виж музиката” в търсене на BG музикални приключения: конкурсът!

На 1 август 2020 нашият любим проект “Виж музиката” става на 4! Да, на цели 4! Или само на 4? Може би това е по-точно, защото започва четвъртата година на това чудесно музикално приключение. Е, въпрос на предпочитание… От 1 август 2017 насам изминаха години, изпълнени с идеи и открития, с приключения и неочаквани, но винаги добре дошли познанства. И да не пропуснем най-важното: изпълнени с вдъхновение и много работа години. О, да. Никак не е лесно всяка седмица да представяме на нашата чудесна публика ново лице, нова банда, нов проект … но пък предизвикателството е толкова красиво. А българската музика – все по-интересна!

2020 е много своеобразна година. Екзотичното невидимо присъствие на един вирус промени изцяло живота ни по начин, по който не сме си и помисляли, че е възможно. За много колеги въпреки катастрофалната забрана за музикални събития това се оказа шанс да се съсредоточат в нови проекти, за които най-после има време, да довършат почти готови песни и пиеси, всъщност цели албуми, за които все не е имало време. Отсега сме изпълнени с любопитство как ще изглежда традиционният ни годишен обзор на новите албуми, който публикуваме по Коледа. Вярваме, че ще е по-ефектен и по-богат на музикални открития, отколкото изобщо си представяхме през януари.   

За изминалите 3 години в екипа ни влизаха за кратко или по-дълго колеги, за които музиката е вдъхновение за остро перо и наблюдателно око в съчетание с добър слух. Някои с по една статия или интервю, други с по 4-5, трети – ядрото на екипа ни – вече с по 20! В тази постоянна обмяна на идеи и познанства, стилови предпочитания и океан от звук е очарованието на проекта ни. Да видиш музиката едновременно през своите очи и през тези на нейните създатели и изпълнители е сложно умение, бяла магия, която движи българските музиканти и авторите във “Виж музиката” напред. Защото проектът ни наистина е в постоянно движение: с широко отворени очи и уши, с изпълнени с интерес и най-добри чувства към сътворяващите музика колеги сърца. 

Затова … навръх рождения ни ден обявяваме конкурс за нови автори във “Виж музиката”!

  • Ако обичате българската музика и сте готови за приключения,
  • ако искате да ни разкажете за своите BG музикални открития в любим жанр или град,
  • ако сте готови за обучение и безкомпромисно спазване на срокове,
  • ако обичате българския език и се отнасяте към него с уважение, 
  • ако сте мъничко щури и много упорити, може би сте точно нашите хора!  

Преди да се хвърлите в дълбоки музикални води, отделете време и прочетете колкото можете повече от статиите в проекта “Виж музиката” на Българска музикална асоциация. И внимателно преценете силите и възможностите си! А ако сте сигурни, че BG музиката e Вашата страст и искате да я споделите с нашите читатели / слушатели, не се колебайте да се свържете с нас на bgmaorg@gmail.com, пишете ни във фейсбук страницата на БМА или в LinkedIn, обадете ни се по телефона na +359878739555 … изобщо свържете се с нас по начин, който е най-удобен за Вас.

Очакват Ви приключения, а ние очакваме Вас 🙂 Успех! 

П.П. С много специални благодарности към Весо ЗлатковМария Стефанова и Рада Бонева за последователността и ентусиазма и към Елица Стоянова – за неспирния поток от звукови идеи. И с пожелание за завръщане към Евгени Василев и Мартин Найденов. Защото BG музиката е вашето сърце! 

 

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg