За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Проектът “Виж музиката” с пълно финансиране от НФ “Култура” за своята трета година

На 1 август 2019 “Виж музиката” отбелязва своя втори рожден ден. Броени дни преди началото на третата година на проекта екипът ни научи, че кандидатурата ни за финансиране от Националния фонд “Култура” по програма “Критика” отново е одобрена. Постигнатото от искрено вдъхновения от българската музика екип от авторите и редакторите ни в цялата страна във втората година на проекта (в която финансирането ни от Фонда беше 50%), добавянето на нови тематични линии в съдържанието и разширяването на концепцията в насока развитие на музикална критика спечелиха одобрението на комисията по оценяването. Резултатът: отпуснатата пълна искана сума за следващия период 1 година август 2019 – юли 2020, одобрена в проектобюджета на БМА на Общото събрание на 20.02.2019.

Изказваме своята огромна благодарност към всички колеги, които пишат в проекта от самото му начало: Биляна Славейкова (автор и на първоначалната концепция на “Виж музиката”), Боян Бочев, Мария Стефанова, Самуил Кехайов, Ангел Иванов, Добромир Мързов, Станислава Симидчийска, Весо Златков, Рада Бонева, Елен Кожухарова, Гергана Семерджиева, Евгени Василев, Мартин Найденов. Търсенето на нови автори във “Виж музиката” продължава и, честна дума, това е едно безкрайно и понякога сложно приключение, в което с успех или неуспех до момента се опитаха да се включат над 50 журналисти и музиканти с усет към писането от цялата страна.

Изказваме своята огромна благодарност и към всички колеги и приятели – настоящи и бъдещи членове на БМА, които неуморно предлагат идеи, премиери на албуми и видео клипове на песни, събития и музикални проекти, от които екипът ни избира новите лица и теми, които да ви представим. Скоро те ще станат 100! И всъщност това е може би най-сериозното предизвикателство във “Виж музиката” – този постоянен лов на идеи и открития, който винаги да изненадва читателите (а доста често и самите нас), за да можете единствено при нас да четете и слушате българската музика така, както не можете да го направите никъде другаде.

Благодарим на разраставащата се аудитория, която следи всяка публикация в проекта. Благодарим за коментарите, критиките, насърченията и провокациите, които ни поднасяте всяка седмица. Музиката е нашият живот, а тя живее своя собствен живот, от който ние сме частица. И сме щастливи от това. Вижте българската музика! Ние ще ви я покажем!

Проектът “Виж музиката” се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура”

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg