За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

До 15.05.2020 продължават сесиите за кандидатстване в 3 програми на проекта MOST

До 15.05.2020 включително продължават сесиите за финансиране по трите програми в проекта MOST 2020 BALKAN MUSIC EXPORT, WORLD MUSIC Мениджмънт и “Градски политики в културата”. Всяка от програмите предлага атрактивни възможности за артисти, мениджъри и проекти съвместно с градски / общински ръководители, от чиито решения зависят културните стратегии и събитиен календар по места. Припомняме накратко какво представлява всяка от тях – подробната информация вижте в секция “Проекти” на сайта на Българска музикална асоциация.

BALKAN MUSIC EXPORT е програма на проект МОСТ, чиято цел е да подпомогне артисти – изпълнители, професионалисти в сферата на музикалния мениджмънт и събития да направят връзка със световния пазар в индустрията и да се възползват от неговите предимства. Програмата дава летящ старт на международната кариера на избраните артисти. В продължение на 4 години (2020 – 2023) всяка година 10 артиста (музикални проекта) ще бъдат избирани, за да получат всестранна подкрепа и видимост на международните музикални пазари, както и да повишат популярността на world музиката от Балканите в европейски мащаб. BALKAN MUSIC EXPORT включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния и Сърбия.
Основният език на програмата е английски. Вижте подробностите за изискванията и директните разходки, които могат да бъдат финансирани от програмата BALKAN MUSIC EXPORT.

Обучението в програмата WORLD MUSIC Мениджмънт е ориентирано към букинг агенти, мениджъри на артисти, промоутъри, организатори на фестивали, мениджъри на музикални пространства и други организатори на музикални събития. Целта е да бъде обучена нова група от професионалисти в сферата на world музиката от Балканите: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Косово, Черна Гора, Северна Македония, Румъния и Сърбия. Чрез обучението в рамките на проекта МОСТ те ще усъвършенстват своите професионални умения, ще изградят мрежа от нови контакти и ще натрупат международен опит как да работят с артистите от региона и как да ги представят на световния музикален пазар.
Основният език на програмата е английски. Вижте подробностите за изискванията и директните разходки, които могат да бъдат финансирани от програмата WORLD MUSIC Мениджмънт.

Пилотната програма “Градски политики в културата” на проект МОСТ се провежда в две фази и си поставя за цел да поощри сътрудничеството между хората, които вземат решения за управлението на градските пространства, и творците в градовете на Балканите. Кандидатстващите в първата фаза от програмата са физически лица – творци с интереси към развитието на градската култура и политиките в сферата. Избраните артисти ще получат индивидуално обучение и помощ в менторска програма за последващо развитие на познанията и концепциите им. Във втората фаза на програмата екипите от артист и експерт от местна структура на градско управление ще представят своите проекти, а най-добрите инициативи ще бъдат приложени в съответните градове, за които са предназначени. Освен обученията за реализиране на проекти, екипите в програмата ще участват в публични дискусии и ще имат достъп до широк спектър от предложения за градски политики в сферата на културата.
Основният език на програмата е английски. Вижте подробностите за изискванията и директните разходки, които могат да бъдат финансирани от програмата “Градски политики в културата”.

Екипът на БМА пожелава успех на всички кандидатстващи колеги!

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg