За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

12.12.2021 – краен срок в програмите BALKAN Music Export, World Music Мениджмънт и FESTIVAL EXCHANGE в проект MOST

Международният проект МОСТ си поставя за цел да подпомогне артисти – изпълнители и професионалисти в сферата на музикалния мениджмънт и събития да направят връзка със световния пазар в индустрията и да се възползват от неговите предимства. Проектът дава летящ старт на международната кариера на избраните артисти и други професионалисти. В продължение на 4 години (2020 – 2023) всяка година 10 артиста (музикални проекта) ще бъдат избирани, за да получат всестранна подкрепа и видимост на международните музикални пазари, както и да повишат популярността на world музиката от Балканите в европейски мащаб. Международният проект MOST включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния и Сърбия. 

12.12.2021 е крайният срок за подаване на кандидатури в трите есенни програми за 2021:

BALKAN Music Export е програма за подпомогането на артисти – изпълнители. През 2021 в нея ще бъдат избрани общо 12 артиста от балканските страни. 3 от местата са запазени за артисти / музикални проекти, ориентирани към духовното чрез изкуството си, както и към артист – изпълнители, които могат да представят своите умения в изпълнения, които стимулират ума, тялото и духа и представят връзка с природата чрез медитация. 9 места ще бъдат отворени за всички артист – изпълнители в стиловете на world music. Вижте подробното представяне на програмата ТУК.
ВАЖНО: Основният език на BALKAN MUSIC EXPORT е английски! 


WORLD MUSIC Мениджмънт за млади професионалисти
– обучението е ориентирано към млади букинг агенти, мениджъри на артисти, промоутъри, организатори на фестивали, мениджъри на музикални пространства и други организатори на музикални събития, които в момента започват да изграждат своята кариера и мрежа от контакти. Целта е да бъде обучено ново поколение висококвалифицирани музикални професионалисти на световно ниво в сферата на world музиката от Балканите. 
Във фокуса на програмата са младите начинаещи мениджъри или студенти по културен мениджмънт, които се стремят да работят с музиканти от Балканския регион и да ги представят на световния пазар. Вижте подробното представяне на програмата ТУК
ВАЖНО: Основният език на програма WORLD MUSIC Мениджмънт е английски! 


FESTIVAL EXCHANGE
– програмата събира всяка година представители на 2×10 фестивали и клубове/концертни пространства: десет от Балканите и десет от други части на Европа. Те ще имат възможността да посетят колегите си и да работят заедно, както и да обменят артисти в рамките на програмата. Тяхното сътрудничество ще бъде улеснено от известен ментор. Обменът ще разшири професионалната мрежа и артистичния обхват на двете участващи страни. Обхватът на проекта в Балканския регион включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Хърватска и Черна Гора. Европейските колеги на избраните балкански фестивали могат да бъдат от всяка друга страна в допустимите територии в рамките на програма “Творческа Европа”. Вижте подробното представяне на програмата ТУК.
ВАЖНО: Основният език на програмата FESTIVAL EXCHANGE е английски! 

12.12.2021 – краен срок за подаване на кандидатури в трите програми!
Още за проект МОСТ вижте ТУК 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg