За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Българска музикална асоциация на WOMEX 22

Приключи тазгодишното издание на WOMEX – най-голямото световно събитие за уърлд и електронна музика. То събра 3100 професионалисти от цял свят, от които 280 изпълнители от 113 държави, които имаха възможността да представят своята музика на 8 сцени из централната част на Лисабон. 

В търговското изложение се включиха 676 организации от музикалния сектор, сред които беше и Българска музикална асоциация с най-големия до момента щанд. Осем делегати представиха 19 артисти и групи, както и три от най-големите фестивали, които се провеждат у нас. Като част от съпътстващата програма се проведоха прожекции на документални филми, конференции, менторски програми, срещи и други. 

Голямата награда получи Иво Папазов – Ибряма, който имаше възможността да изнесе и заключителния концерт по време на закриващата церемония на 23 октомври в 125-годишната сграда на общинския театър Сао Луиз.

“За мен е голяма чест да получа тази награда. Свиря сватбена музика повече от 50 години – при нея няма граници между богати и бедни, между националности. Нашата музика е тази, която носи радост на хората, прави ги щастливи и свободни!”, сподели той.

В шоукейс програмата като един от финалистите по проект MOST- the bridge for Balkan music на специално обособената за музика от Балканския полуостров ОffWOMEX сцена свири и българската група Oratnitza. Те впечатлиха публиката със специфичния си “етно бас” стил, който обединява българския фолклор с елементи от съвременните музикални стилове като дъбстеп, дръм енд бейс и хип-хоп.

Следващата година WOMEX ще се проведе в Ла Коруня, Галисия, Испания от 25 до 29 октомври 2023 г.

Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg