За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9

Протестите на музикалните състави на БНР продължават пред НДК

На 17.05.2018 (четвъртък) между 13.00 и 14.00 ч. в градинката до лъва пред НДК ще се проведе четвъртият по ред протест на музикантите от четтирите състава на БНР. Въпреки трудностите, въпреки предупрежденията, които получиха организаторите на протестите начело с проф. Атанас Карафезлиев, че е за предпочитане да се откажат от каузата си, музикантите ще продължат в името на по-справедливо, достойно заплащане на висококвалифицирания им труд и в защита на самото съществуване на музикалите състави на БНР.

Българска музикална асоциация продължава да оказва съдействие и да подкрепя колегите от Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Бигбенда и Смесения хор в БНР в справедливото им и обосновано искане, както правим вече 6 месеца. Ще продължим да работим за уреждането на този важен не само за музикантите в БНР, но и за цялата българска култура проблем.

Протестите на колегите от музикалните състави на БНР се подкрепят и от Федерация “Култура” на КТ ‘Подкрепа”, Съюза на българските композиторите, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Националния синдикат за радио и телевизия към КНСБ, Съюза на българските журналисти, Съюза на българските музикални и танцови дейци, ансамбъл „Филип Кутев“, Софийска Филхалмония, Синдикална организация на Народен театър „Иван Вазов“ към КНСБ, ансамбъл „Софийски солисти”, Александрина Пендачанска, Васко Василев, Веско Ешкенази и много други музиканти.

Напомняме ви, че можете да изкажете своята подкрепа чрез електронната подписка с позицията на музикантите от БНР на: https://www.peticiq.com/202359 Не забравяйте да потвърдите гласа си чрез линка, който ще получите на посочения от Вас e-mail.

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9