За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА организира трети национален щанд на Световното музикално изложение WOMEX

Въпреки странната и толкова различна дотук година под знака на COVID 19, вече е абсолютно сигурно, че 26-тото издание на Световното изложение за world music WOMEX ще се проведе от 21 до 25 октомври 2020 в Будапеща, Унгария. За първи път в историята на влиятелното събитие във фокуса му ще бъде музиката на Балканите.  В продължение на работата си в направление международна дейност, БМА за трети пореден път организира официален национален щанд с цел подпомагането на достъпа на качествената съвременна българска музика до световните музикални форуми. Националният ни щанд е възможност колегите ни – членове на организацията ни – да представят своята музикална продукция. Както и в предишните издания на WOMEX, музикалният жанров спектър е изключително широк: от ъндърграунд през етно в неговото безкрайно многообразие от местни култури, ърбън и електронен звук и комбинациите им до джаз и класическа музика – онази пъстра и неповторима палитра, която обобщаваме с името world music.

Предвид спецификата на организацията на Изложението като цяло и наситения график за подготовка на щанда и каталога, БМА е договорила преференциални цени на акредитациите само на първите 10 акредитирали се за участие музиканти. Организаторите на WOMEX имат специални условия при невъзможност за пътуване заради ситуацията с COVID 19, включително и за връщане на парите от акредитациите.  Вижте подробната информация (въпрос If it’s Turns Out I Cannot Attend After All, Will  I Be Reimbursed 100%?). 

Както и в предишните две години Асоциацията поема изцяло разходите по изграждането, брандинга и функционирането на националния ни щанд, както и по подготовката и издаването на каталога на представените музикалните проекти от България. Членовете на БМА, които искат да представят своите музикални проекти на изложението, е необходимо да присъстват лично или да изпратят свой представител в Будапеща, който да може да представи музикалния продукт или проект на нивото, съответстващо на този форум. Напомняме, че английският език е приет за официален на WOMEX, a всеки друг чужд език, разбира се, е допълнително предимство. 

Важно за предварителна акредитация за участие е, че:

  • Един участник на националния ни щанд може да представя няколко проекта;
  • Не повече от двама души могат да представят един и същи проект.

Цените на акредитациите, които се увеличават с приближаването на датите на провеждане, можете да видите на https://www.womex.com/take_part/register или  на https://www.womex.com/virtual/registration/womex/2020 ако вече сте участвали на WOMEX. Членовете на БМА ползват преференциална цена, която е равна на тази за групи от трима и повече души. Екипът ни ще Ви предостави специалния код за отстъпка, който Ви асоциира в системата на WOMEX с националния щанд на България! Фиксираната от организаторите преференциална цена за акредитация, която ползват членовете на БМА, е 285 евро. Напомняме, че всички разходи за пътуването и настаняването са за сметка на пътуващите колеги! За радост Будапеща е далеч по-постижима във всяко отношение дестинация от Тампере, Финландия, където през 2019 се проведе юбилейното 25-то издание на WOMEX

За включване на музикални проекти в националния каталог на България на WOMEX 2020 в Будапеща НЕ ПО-КЪСНО от 15 септември 2020 (вторник) е необходимо:

  • Да изпратите текст с информация за Вашия проект до 1 страница Word на английски език;
  • Не по-малко от 3 (три) качествени актуални снимки с резолюция 300 dpi;
  • От ключова важност е Вашата музика да е достъпна online.
  • Каквито и да е материали, постъпили след 15.09.2020, НЯМА да бъдат включени в националния каталог! 

Екипът на БМА остава на разположение за съдействие в работно време.

Международното музикално изложение WOMEX е най-голямата среща на музиканти в света и най-значимата конференция на глобалната музикална сцена. Срещата включва конферентна програма, търговско изложение, филмова програма и шоукейс фестивал. Вярваме, че изложението отново ще се превърне в най-голямата музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят. След големия успех и позитивен отзвук от страна на изложителите през 2015, унгарската столица за втори път ще бъде домакин на WOMEX, a организатори на събитието отново ще бъдат Piranha Arts. Още информация очаквайте на официалния сайт на WOMEX

 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg