За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Пресконференция на БМА в подкрепа на колегите от музикалните състави на БНР

На 27.03.2018 (вторник) от 11.00 ч. БМА ще бъде домакин на специална пресконференция относно синдикалните мерки, които ще бъдат предприети за решаването на проблема с критично ниското заплащане на музикантите в четирите професионални състава на Българското национално радио. Събитието ще се състои в Националния пресклуб на БТА и ще бъде излъчено на живо в платформата http://www.bta.bg/bg/live 

В пресконференцията ще участват Атанас Карафезлиев – председател на Радиосдружение “Подкрепа БНР”, диригентите на Симфоничния оркестър Марк Кадин, на Смесения хор Любомира Александрова, на Бигбенда Антони Дончев и на Оркестъра за народна музика Димитър Христов. Ще присъстват и Теодосий Спасов – директор на Музикалната къща на БНР и Кирил Бинев – председател на Федерация “Култура” към КТ “Подкрепа”. Символичното домакинство на пресконференцията ще поемат Борис Кучков – зам.председател на  Управителния съвет на БМА и Пейо Пеев – член на Управителния съвет на БМА и секретар на Синдиката на свободните музиканти към КТ “Подкрепа”.

Преговорите за решаването на тежкия казус с критично ниското заплащане на труда на колегите ни в музикалните състави на БНР започнаха още в края на октомври 2017 в Народното събрание в Комисията по култура и медии с председател Вежди Рашидов и в Комисията по бюджет и финанси с председател Менда Стоянова. За съжаление при приемането на бюджета на страната за 2018 проблемът не намери своето разрешение. Затова и работата по казуса продължава.

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg
X