За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Първа Българска музикална работилница 2018: за лютиерите – с любов

На 29 септември (събота) в София ще се състои едно забележително и интересно събитие: първата Българска музикална работилница, която – както казват организаторите – ще събере българи и чужденци, работещи в България, които изработват музикални продукти или извършват услуги, свързани с музика.

Във фокуса на събитието са лютиерите, благодарение на чиито изкусни ръце на бял свят се появяват нови струнни музикални инструменти или които притежават силата и уменията да възвръщат към живот стари или повредени инструменти, да им вдъхнат нов живот за музикалната сцена и звукозаписното студио. Във фокуса на събитието са китарите! Класически и модернистични, акустични и електрически, китари и басове – музикална палитра от китарен звук, която ще се разкрие от съвсем различен ъгъл. Към нея ще добавим електрически цигулки и класически български акустични народни инструменти като гъдулката. За първи път ще можем да видим заедно хората, които творят в тази оставаща винаги на заден план част от вселената Музика.

В основата на идеите и организацията на това събитие е Константин Димитров (KD Guitars and Basses), който съвсем наскоро гостува в проекта ни “Виж музиката” в интервю за Мартин Найденов. Специален гост на Работилницата е Джеф Стратън, който над 25 години изработва електрически цигулки.

На официалния сайт на Българската музикална работилница можете да видите информация за участниците в събитието – български лютиери, работилници за поръчкови детайли и ремонт на звукозаписна техника и др. Допълнителна информация можете да намерите и на фейсбук страницата на Работилницата.

Входът за събитието е свободен, не се допуска внасянето на музикални инструменти.
Joy Station – 29 септември 2018, от 10.00 до 18.00 ч.

Уебсайт на Българска музикална работилница 2018: http://bgmuzikalnarabotilnica.com /
Фейсбук страница: https://www.facebook.com/bgmuzicalnarabotilnica/

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg