За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Счетоводна информация и услуги за членовете на БМА

Уважаеми членове на БМА,
В края на 2018 бихме искали да Ви напомним, че месеците януари – април 2019 са периодът за подготовка на Вашите декларации за доходи като физически лица за 2018. В тази връзка Ви обръщаме внимание на следното:

  1. За коректното попълване на декларациите и изчисляването на дължимия данък към държавата е необходимо да притежавате служебните бележки, които сте получили при изплащането на хонорари или друг тип приходи.
  2. Съгласно информацията от счетоводния отдел на ПРОФОН,  служебните бележки за цялата 2018 година ще бъдат издавани след 15.01.2019
  3. Съгласно получената информация от счетоводния отдел на МУЗИКАУТОР, те няма да издават обобщени служебни бележки за годината. В случай, че не сте запазили своите служебни бележки за приходи от авторски права, можете да поискате да Ви бъде издаден дубликат.
  4. Служебните бележки изискват подпис от двете страни т.е. най-коректният вариант е да ги получите лично. В случай, че сте изказали изрично желание да Ви бъдат изпратени по електронен път, имайте предвид, че е възможно копието на документа да не бъде признато в подразделенията на НАП.
  5. Информацията от страна на работодателите или други фирми / сдружения за приходите, получени от Вас през 2018, се предоставя от тях на НАП до 15.03.2019. След тази дата можете да проверите подадените данни за Вашите приходи в online системата на НАП. Необходимо е да получите своя персонален идентификационен код (ПИК). Списъка на справките, до които имате достъп чрез този код и как да го получите, вижте на http://www.nap.bg/page?id=632 .  
  6. Счетоводната къща, с която работи Българска музикална асоциация, е на Ваше разположение за съдействие за Вашите годишни данъчни декларации и други счетоводни услуги на специални преференциални цени. Координатите й можете да получите от екипа на БМА, който удостоверява и Вашето членство в Асоциацията, за да можете да ползвате договорените отстъпки за счетоводни услуги.
  7. Екипът на БМА Ви напомня, че е време и да заплатите годишния членски внос в организацията ни. Начините, по които можете да направите това, вижте на https://bgma.bg/how-to-pay/. Екипът на Асоциацията ни е на Ваше разположение за допълнителна информация и уточнения.

От името на Управителния съвет и Контролния съвет на Българска музикална асоциация Ви пожелаваме светли Коледни празници. И нека Новата 2019 бъде здрава, щедра, успешна и изпълнена с красива и качествена българска музика!

От екипа на БМА

Вашият коментар

*

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg
X