За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

21 делегати представиха българската уърлд музика на световното изложение WOMEX

21 делегати представиха българската уърлд музика на най-голямото международно професионално изложение за уърлд музика в света WOMEX 2023. То се проведе от 25 до 29 октомври в Ла Коруня, Галисия, Испания.

И тази година Българска музикална асоциация се включи с щанд, на който музиканти и мениджъри на фестивали имаха възможността лично да разкажат за това, което правят пред музикални професионалисти от цял свят. Всички 19 артисти и музикални проекти и 5 фестивала бяха събрани в представителен дигитален каталог, който е достъпен чрез QR код на нашия уебсайт.

Във филмовата програма на изложението тази година имаше и селектиран и български филм – “Bear to play” (“Мечка да играе”) на Кристина Ангелова от групата Flying nomads/Летящите номади. Лентата разказва за традиционния фестивал на маскарадните игри Песпонеделник, който се провежда всеки месец март в Родопите. Под звуците на стотици камбани мъже с маски кукери обикалят село Широка лъка, изпълнявайки древни ритуали, символизиращи пробуждането на природата и прогонването на злото. Съборът е продължение на местните традиции в селото, които се изпълняват от незапомнени времена.

WOMEX е най-голямото международно професионално изложение със шоукейс програма за жанровете на уърлд музиката в света. Всяка година то се превръща в най-мащабната музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят. В тазгодишното събитие се включиха повече от 2750 музикални професионалисти (включително 220 изпълнители) от 105 страни. Пред публика бяха представени повече от 60 шоукейса, разпределени на седем сцени и 18 базирани на музика документални филма. 96 лектори и ментори участваха в сесиите на конференцията, а делегатите присъстваха на търговското изложение със 703 компании на 250 щанда и радио студио на място.

 

Щандът на БМА на WOMEX се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд “Култура”.

 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg