За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

12.09.2021: удължен срок и нови възможности за участие на WOMEX 2021

В средата на август стана ясно, че кампанията за ваксинация в Португалия се развива по-бързо от очакваното и 70% от населението е напълно ваксинирано, а процентът на заразяване с COVID 19 стабилно намалява. Правителството на Португалия прие поредица от решения за намаляване на ограниченията за броя на хората, допуснати в културни средища 2 седмици по-рано от планираното. Тези добри новини и очакваният положителен напредък в близко бъдеще създават все по-голяма сигурност, че  WOMEX 21 ще може да се проведе на живо в Порто от 27 до 31.10.2021 така, както е планирано от организаторите, при строго спазване на необходимите противоепидемични мерки.

В тази връзка екипът на БМА удължава срока за подаване на материали за участие в националния каталог на България на WOMEX 2021 в Порто до 12 септември 2021 (неделя) включително.  Изпратете на members@bgma.bg:

  • Текст с информация за Вашия проект до 1 страница Word на английски език;
  • Не по-малко от 3 качествени актуални снимки с резолюция 300 dpi;
  • От ключова важност е Вашата музика да е достъпна online.

НОВАТА възможност за дистанционното Ви участие на WOMEX 2021 e чрез международния проект MOST, в който БМА представлява България от началото на 2020. Към екипа на националния ни щанд ще се присъединят стажантите в проекта Георги Попов и Братан Братанов, които ще представляват желаещите да се включат в каталога на WOMEX със свои проекти музиканти, нямащи възможност да присъстват на място в Порто. През втората половина на септември ще бъдат проведени поредица от срещи на живо и/или online според ситуацията с цел осъществяване на контакт между артист-изпълнителите, предоставили своите материали за каталога, и колегите Георги Попов и Братан Братанов за уточняване на информацията и подхода за представяне на проектите на място по време на изложението WOMEX.

Преференциалните условия за участие са валидни САМО за членове на организацията с платен членски внос. Всички  разходи за пътуване и настаняване в случай, че избирате да присъствате лично, са за сметка на пътуващите колеги! Екипът на БМА остава на разположение за съдействие относно материалите за каталога на националния ни щанд и подготовката на пътуването до Португалия.

Както вече знаете, след 2020, в която WOMEX бе изцяло в дигитален формат, през 2021 БМА организира за трети път официален национален щанд на страната ни на Световното музикално изложение WOMEX от 27 до 31 октомври 2021 в Порто, Португалия. Музикалният жанров спектър на събитието е много широк – от ъндърграунд през етно в неговото безкрайно многообразие от местни култури, ърбън и електронен звук и комбинациите им, до джаз и класическа музика – онази музикална вселена, която обобщаваме с името world music. БМА поема изцяло разходите по изграждането, брандинга и функционирането на националния ни щанд, както и по подготовката и издаването на каталога на представените музикални проекти от България и официалната YouTube листа. Право на участие в каталога имат само редовните членове на БМА, които искат да представят своята музика и проекти на изложението лично или чрез свой представител на място. При акредитирането си на българския щанд имайте предвид, че:

  • Един участник на националния ни щанд може да представя няколко проекта;
  • Не повече от двама души представят един и същи проект.

Таксите на акредитациите се увеличават с приближаването на датите на провеждане на изложението. Редовните членове на БМА ползват преференциална такса, която е равна на тази за групи от трима и повече души. Тя се удостоверява с код, който ще Ви бъде предоставен от екипа ни, за да може акредитацията Ви да се свърже с българския щанд на WOMEX 2021. 

Международното музикално изложение WOMEX е най-голямата среща на музиканти в света и най-значимата конференция на глобалната музикална сцена. Събитието включва конферентна програма, търговско изложение, филмова програма и шоукейс фестивал. Изложението отново ще се превърне в най-голямата музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят. Информация за българския щанд на WOMEX 2019 в Тампере, Финландия, вижте ТУК.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg