За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Кандидатствайте до 20 март за летния курс за етномузиколози “Movements of Music: Migration, Diaspora and Cultural Heritage”

След 4 успешни издания летния курс Movements of Music: Migration, Diaspora and Cultural Heritage – CEU Summer Course, фокусиран върху темата за музиката като наследство, обявява прием за тазгодишното си издание. Той ще се проведе в Будапеща от 26 юни до 4 юли.

Краен срок за кандидатстване – 20 март 2023 г. през сайта на организаторите.

През 2023 г. курсът, който ще е под ръководството на Мартин Строукс, ще е с фокус върху миграцията и музиката и музиката на диаспорите. Структурата му дава приоритет на активното участие и груповата работа на студентите: основните лекции ще бъдат последвани от теренна работа и ще завършват с дискусия. В програмата се включват още анализиране на казуси и семинари, които ще се занимават с креативността на мигрантите и оцеляването, мобилността и интеграцията; теоретични и практически задачи, водени от доказани етномузиколози, пътуване до Виена и семинари с музиканти мигранти.

Какво предлага курса?

  • 9-дневен интензивен летен курс с възможности за работа в мрежа, вдъхновяваща и приятелска атмосфера;
  • Лекции, срещи с музиканти, екскурзии и посещения на място в Будапеща и Виена, фокусирани върху музиката и миграцията, музиката на диаспорите;
  • Теоретични и практически занятия, водени от водещи етно музиколози;
  • Стипендия за кандидати от университети – членове на OSUN (Open Society University Network) и от Украйна.

Повече информация ТУК.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg